Skip navigation

Vlaardingse Zomerschool was weer groot succes

05 september 2023

Vlaardingse Zomerschool was weer groot succes

Ook dit jaar hebben we weer een geweldige editie van de Vlaardingse Zomerschool afgesloten. Ruim 26 leerlingen zijn in de laatste weken van de zomervakantie klaargestoomd voor het voortgezet onderwijs en inmiddels gestart op hun (nieuwe) school. 

In de ochtend hebben de leerlingen, met dank aan onze vrijwillige docenten, hun kennis van rekenen, wiskunde, Nederlands en Engels opgefrist. Ze hebben geleerd hoe ze hun agenda kunnen invullen en hoe roosters werken op een middelbare school. De lessen zijn gegeven op de Geuzencollege in Vlaardingen west. Zo konden de leerlingen zien hoe onder andere de klaslokalen, de aula en de kluisjes op een middelbare school eruit zien.

Het thema van de Vlaardingse Zomerschool was dit jaar ‘Zomer School Dingen Doen’. De middagen waren dan ook gevuld met leuke activiteiten. Onder andere honkballen, survival, zwemmen, surfen, gitaar spelen, escaperoom en een rondleiding bij de FIA (Food Innovation Academy) zijn aan bod gekomen. Op de laatste dag van de Zomerschool hebben de leerlingen hun diploma ontvangen uit handen van Lianne van Kalken, wethouder gemeente Vlaardingen. 

Ook dit jaar werd de Vlaardingse Zomerschool weer mede mogelijk gemaakt door UN1EK Onderwijs en Opvang, SIKO, Wijzer in Opvang & Onderwijs, Het College Vos, Geuzencollege, Lentiz Groen van Prinstererlyceum, St-Jozefmavo Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen en Gemeente Vlaardingen: waarvoor veel dank namens de kinderen!

De Vlaardingse Zomerschool is voor kinderen die van groep 8 naar de 1e van de middelbare school, of van de 1e naar de 2e klas van de middelbare school gaan. Ze leren er hoe het er op de middelbare school aan toe zal gaan en het helpt om weer in een ritme komen. Ze leren samenwerken en nieuwe vrienden maken. Geïnteresseerd voor volgend jaar? Kijk op stichtingaanzet.nl/vlaardingsezomerschool.

Volg ons op