Skip navigation

Thuis in Taal

09 november 2023

Thuis in Taal

Op dinsdag 7 november was de tweede inspiratieworkshop van Thuis in Taal in Vlaardingen. Thuis in Taal is een aanpak waarin we samen met ouders de samenwerking aangaan om aan de taalrijke omgeving van het kind te werken. Samen met Thuis in Taal trainers Ilona van den Boogert - van den Beemt van Team Taal en Cultuur en Jennifer Timmer van Stichting Aanzet hebben professionals vanuit Vlaardingen die werkzaam zijn in opvang en onderwijs ervaringen uitgewisseld en ideeën opgedaan in het communiceren met meertalige en laaggeletterde ouders. Ook hebben we het ervaren hoe het is om buiten de groep te vallen of hoe het is als je een tekst niet kunt lezen.

Ook dit keer kon 'de ladder' niet ontbreken. De ladder is een hulpmiddel om bewust te worden op welke stap jij je bevindt in de samenwerking met ouders maar vooral ook om inzicht te krijgen hoe we de samenwerking kunnen verbeteren.

Een succesvolle avond met als feedback punten ‘inspirerend, praktisch en we zouden hier nog meer tijd aan willen besteden’.

Volg ons op