Skip navigation

Scholing Samen Leren groot succes

20 december 2022

Scholing Samen Leren groot succes

Donderdag 15 december jl. vond de jaarlijkse training van Samen Leren plaats. Tijdens deze dag kregen de ruim 40 professionals hun hercertificering voor de uitvoering van het Samen Leren project in hun regio. De deelnemers komen uit Gouda, Leiden, Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam en Maassluis.

De training over ‘meertaligheid’ werd verzorgd door Marian van Popta, onderzoeker aan Hogeschool Utrecht. Onderwerpen van de training waren ‘Waarom is het zo belangrijk om de moedertaal die mogelijk anders is dan het Nederlands te erkennen? Hoe zet je meertaligheid in om de Nederlandse taal te bevorderen? En hoe zorg je voor erkenning van de cultuur en identiteit van de gezinnen?’

Na afloop van de training gingen de aanwezige professionals aan de slag tijdens de workshops met de nieuw opgedane kennis. Er zijn veel ervaringen, kennis en e-mailadressen uitgewisseld. Op naar een nieuw jaar met nog meer professionele inzichten om de gezinnen die meedoen met Samen Leren zo goed mogelijk op weg te helpen.

Volg ons op