Skip navigation

Wat wil je later worden?

Weet je nog niet wat je wilt worden? Weet je niet wat je leuk vindt en waar je goed in bent? Weet je nog niet naar welke school je gaat na de basisschool? Doe dan mee aan de Proeftuin Beroepsoriëntatie.

Met de naschoolse lessen van de Proeftuin Beroepsoriëntatie laten we kinderen kennis maken met verschillende beroepen. Er worden gastlessen gegeven door enthousiaste gastsprekers die over hun beroep willen vertellen. We gaan maakactiviteiten doen die gaan over een beroep. De maakactiviteiten laten kinderen ervaren wat een beroep in kan houden. We zorgen, naast de informatie over het beroep, dat de kinderen nadenken over hun rol in de wereld, en hoe ze dit in een beroep kunnen uiten. Kinderen ontdekken hun interesses en talenten. Ze leren inhoudelijke vragen stellen en soms ook presenteren.

Informatie voor ouders

In een blok van vier lessen maken leerlingen van groep 7 en 8 kennis met een beroep. Een gastdocent komt op school vertellen over zijn of haar beroep, we gaan op stap voor een bedrijfsbezoek of excursie, we doen onderzoek en leren presenteren. 

Bij de Proeftuin Beroepsoriëntatie ontdekken kinderen waar hun interesse ligt en wat hun toekomstmogelijkheden zijn.

Wanneer?

De Proeftuin Beroepsoriëntatie is voor kinderen in groep 7 en 8. De lessen duren een uur en worden gegeven na schooltijd, op een vaste dag.  Eén blok duurt 5-7 weken. Deelname is gratis!
Dieuwertje Roukema

Wil je meer weten?

Wil je meepraten, meedenken of samenwerken met Stichting Aanzet? Stuur dan een mail aan Dieuwertje Roukema of bel ons.

Volg ons op