Skip navigation
Op woensdagmiddag 17 januari 2024 organiseren Aanzet en Team Taal en Cultuur een NT2 conferentie over het thema

Taal in je lokaal


Taalrijke omgeving anno nu is de titel van de lezing die Denise Bontje (taalkundige en mede-eigenaar van mediasmarties.nl) gaat geven. Ze laat aan professionals zien hoe zij verhalen in verschillende vormen kunnen gebruiken. 

Workshops

Theater & Taal door Margriet Brosens 

Margriet is theatermaker en docent. Toneelspelen, actief omgaan met taal, vergroot de taalvaardigheden van de leerlingen. Met Theater & Taal maken we de combinatie tussen kunsteducatie en taalontwikkeling. Vanuit Stichting Theater & Taal worden lessenseries en workshops gegeven
op scholen door heel Nederland. De projecten van Theater & Taal zijn zeer geschikt voor scholen met schakelklassen, NT2-leerlingen of leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis. 

In de workshop Theater & Taal werken we vanuit bestaande taalmethodes aan verschillende theaterwerkvormen, zowel voor de onder- midden- als bovenbouw. We maken de taal fysiek waarbij de verbeelding steeds voorop staat. Het is een actieve workshop met voorbeelden die direct toepasbaar zijn in de klas.

“Kijk, mijn letter!”, Creëren van een geletterde omgeving voor jonge kinderen door Susanne de Kruif
                                                            
Susanne is onderwijsadviseur, orthopedagoog en expert op het gebied van het jonge kind. Zij neemt je in deze workshop mee in het creëren van een geletterde omgeving; een groep vol met verhalen en teksten, die jonge kinderen uitnodigt om te lezen en te schrijven. Met onderwerpen zoals: Welke dagelijkse activiteiten lokken lezen en schrijven van kinderen uit? Hoe kan je in het (rollen)spel de geletterde ontwikkeling stimuleren en welke activiteiten nodigen hiertoe nog meer uit? Wat zijn de fasen in ontluikende en beginnende geletterdheid en hoe geef je meer aandacht aan hun eigen 'teksten'. 

Taal en ICT door Aurora Smit - De Groot

Aurora is trainer & coach bij Team Taal & Cultuur. Tijdens deze praktische workshop bekijk je diverse digitale leermiddelen die passen bij het ondersteunen van de taalontwikkeling in de groep. Er zijn materialen voor kinderen van 0 tot 12 en er is voldoende ruimte is om vragen te stellen en te proberen.

Voor wie

Professionals die zijn betrokken bij NT2 onderwijs in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis: leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten, leraarondersteuners en IKC- en schooldirecteuren, kunnen deelnemen aan de NT2 conferentie.

Locatie

Oude Stadhuis, Markt 11 in Vlaardingen.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor de conferentie.

Wanneer

De NT2 conferentie vindt plaats op woensdagmiddag 17 januari 2024 van 14:15 tot 17:15 uur. Je kunt je hier aanmelden voor de NT2 conferentie.
Hanneke van Gelder

Wil je meer weten?

Wil je meepraten, meedenken of samenwerken met Stichting Aanzet? Stuur dan een mail aan Hanneke van Gelder of bel ons.

Onze andere projecten

Volg ons op