Skip navigation

De Vlaardingse Zomerschool is geopend

08 augustus 2022

De Vlaardingse Zomerschool is geopend

De Vlaardingse Zomerschool is weer geopend! Vierentwintig leerlingen investeren de laatste twee weken van hun zomervakantie in een goede start in de eerste of tweede klas in het voorgezet onderwijs. De Vlaardingse Zomerschool is dit jaar voor de twaalfde keer geopend van maandag 8 tot en met woensdag 17 augustus.
De Vlaardingse Zomerschool is weer geopend! Vierentwintig enthousiaste leerlingen investeren de laatste twee weken van hun zomervakantie in een goede start op het voortgezet onderwijs. 

Het motto van de Vlaardingse Zomerschool 2022 is ‘Get smart en ontdek je talent!’ 
 
Iedere ochtend krijgen de leerlingen op hun eigen niveau 'opfris' lessen in rekenen, wiskunde, Nederlands en Engels.  Wiskundedocent Michael Telder licht toe: "Ik leg uit aan de leerlingen waarom een passer, geodriehoek, ruitjespapier en rekenmachine onmisbaar zijn in het voortgezet onderwijs. En vertel ook hoe ze hun huiswerk kunnen plannen in hun agenda. Dit zijn belangrijke skills waarmee leerlingen een voorsprong kunnen krijgen."

Get smart en ontdek je talent!

Iedere middag trekken de leerlingen er samen op uit voor leuke en sportieve activiteiten zoals basketbal met de Yets foundation, een workshop graffiti, surfen op het strand van Hoek van Holland en een survival in de Broekpolder. Ook brengen de leerlingen een bezoek aan metaalconstructiebedrijf Voscon in Vlaardingen en gaan ze op excursie door de Rotterdamse haven. Dit alles onder het motto van de Vlaardingse Zomerschool in 2022 "Get smart en ontdek je talent!"

Een rugzak vol opgefriste kennis

Net als voorgaande jaren kwamen de leerlingen op de eerste ochtend nog wat onwennig binnen. Na een lekker ontbijt, een hartelijke ontvangst door het docententeam en de officiële opening door wethouder Jacky Silos gingen de lessen van start. "We weten van voorgaande jaren dat we over anderhalve week een hechte groep vrienden en vriendinnen hebben die fantastische dagen met elkaar hebben gehad. Met een rugzak vol opgefriste kennis en met zelfvertrouwen zijn ze klaar voor de start in het voortgezet onderwijs." 

Aanzet organiseert de Vlaardingse Zomerschool i.s.m. de schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs. Met dank aan de gemeente Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. kunnen leerlingen gratis meedoen aan de Vlaardingse Zomerschool.

Volg ons op