Skip navigation

Burenraad Shell Pernis steunt de VoorleesExpress

17 juni 2022

Burenraad Shell Pernis steunt de VoorleesExpress

Stichting Aanzet ontvangt een donatie van de Burenraad Shell Pernis voor de VoorleesExpress die Aanzet uitvoert in Schiedam en Vlaardingen. Shell Pernis is als goede buur betrokken bij de inwoners van Vlaardingen e.o. De leden van de Burenraad ontvangen jaarlijks een symbolische vergoeding voor iedere bijgewoonde vergadering. Leden uit dezelfde woonplaats leggen dat bedrag bij elkaar en Shell verdubbelt dit. Samen overleggen de leden aan welk goed doel hun gezamenlijke bijdrage ten goede komt.

Op de foto v.l.n.r. Mw Van den Berg, Joke Braster, Gerard van den Berg en Amar (5)
Met voorleesplezier de Nederlandse taal leren 
Gerard van den Berg en Ton Bakker zijn lid van de Burenraad Shell Pernis. Zij hebben de VoorleesExpress van Aanzet voorgedragen voor een donatie. “Ik ken het werk van Aanzet, in het bijzonder het voorlezen door vrijwilligers vanuit de VoorleesExpress, via mijn vrouw. Zij leest voor bij een Syrisch gezin en heeft hier echt plezier en voldoening van. Als voorlezer helpt zij kinderen op een speelse manier om de Nederlandse taal te leren. Met de ouders ontstaat waardevol contact. Met weinig financiële middelen bereikt de VoorleesExpress een mooi resultaat. Daar willen we vanuit de Burenraad Shell Pernis graag aan bijdragen.” 

Ieder kind verdient een kansrijke toekomst. 
Aanzet verbindt werelden en bundelt krachten voor sterke wijken, waar talent je toekomst bepaalt en niet je achtergrond. Aanzet helpt kinderen en ouders die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken aan een goede start thuis en op school.  

Een van de projecten is het landelijke programma de VoorleesExpress dat Aanzet uitvoert in Schiedam en Vlaardingen. Voorleesvrijwilligers gaan twintig weken lang een uurtje per week op huisbezoek bij een gezin. Ze lezen voor, doen taalspelletjes en praten met de kinderen. Ouders krijgen inspiratie om zelf vaker voor te lezen. Een bezoek aan de bibliotheek hoort er ook bij.  

Voorlezen werkt! 
“Dit levert mooie contacten op. En het werkt!” vertelt coördinator Joke Braster. “Ouders gaan zelf vaker voorlezen en spelen (taal)spelletjes met hun kind.  Kinderen krijgen plezier in lezen, leren meer woorden en begrijpen de Nederlandse taal. Het gaat beter op school.”  

Aanzet wil met de donatie van de Burenraad Shell Pernis meer bekendheid geven aan de VoorleesExpress. “Er staan ruim veertig gezinnen op onze wachtlijst. Als meer mensen een uurtje per week tijd vrijmaken om voor te lezen bij een gezin thuis, kunnen we meer kinderen kans geven op een goede start op de basisschool.” 

Wil je meedoen met de VoorleesExpress? Kijk dan op de website van de VoorleesExpress via www.voorleesexpress.nl/doe-mee  en meld je aan voor Schiedam of Vlaardingen.

Volg ons op